Steeds meer mensen kiezen voor een kwaliteitsfiets of een fiets met trapondersteuning. Maar een goede (elektrische) fiets is duur en vraagt daarom om een goede verzekering.

Waarvoor bent u verzekerd?

U kunt uw fiets of e-bike verzekeren voor:

De verzekering heeft vaak een wereldwijde dekking en kan ook hulpverlening regelen. Bij diefstal moet u aangifte doen bij de politie en de twee originele sleutels inleveren.

WA

Hoewel de elektrische fiets officieel een motorvoertuig is, hoeft u hiervoor geen WA-verzekering af te sluiten. Uw aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren sluit schade veroorzaakt met een motorvoertuig in principe uit, maar voor de elektrische fiets wordt vaak een uitzondering gemaakt. Wij zoeken graag uit of dat ook zo is bij uw eigen aansprakelijkheidsverzekering.

Premie

De premie van de fietsverzekering hangt af van:

Vooruitbetalen of niet?
Er zijn fietsverzekeringen waarbij u de premie voor de hele looptijd (vaak 3 of 5 jaar) vooruit betaalt en verzekeringen waarbij u de premie per maand of (half)jaar afrekent. De eerste variant is goedkoper, maar bij de tweede heeft u een voordeel als de fiets binnen korte tijd gestolen wordt. U heeft dan nog maar weinig premie betaald, maar krijgt wel een volledige vergoeding.